BOOK-KING

BOOK-KING

Debiteuren- en incassobeheer

Je facturen sneller uitbetaald krijgen

Het is prettig om verschillende klanten en opdrachtgevers te hebben. Maar wat als de facturen laat worden betaald? Of als ze helemaal niet willen betalen? Wij ondersteunen je in een strategie om je facturen sneller uitbetaald te krijgen.

"Ik ga toch niet bedelen."

Het opsturen van herinneringen en aanmaningen voelt in het begin misschien best gek. Je wil je klanten helpen en niet vervelend zijn door te vragen naar de uitbetaling. Geen zorgen, dat gevoel hebben de meesten die beginnen met een goed debiteurenbeheer. Dit gevoel veranderd gelukkig snel, zodra je ziet dat je betalingstermijn nu eindelijk wordt gerespecteerd!

Top of mind bij wanbetalers

Wist je dat we bij lastige dossiers belrobots inzetten? Die bellen, mailen en sms-en automatisch je debiteur om hem aan de openstaande factuur te herinneren. In praktijk werkt dit zeer effectief. Door de belrobots op het juiste moment in te zetten, wordt de wanbetaler continue eraan herinnerd je factuur te betalen.

"Wie niet wil horen..."

En soms loopt een traject vast. Je hebt er alles aan gedaan om de wanbetaler eraan te herinneren je facturen uit te betalen, maar de wanbetaler vertikt het! In sommige gevallen is het verstandig om je verlies te nemen; je gaat de factuur crediteren en btw terugvragen. In principiële zaken en bij hogere bedragen is het mogelijk de uitbetaling af te dwingen via de rechter. Het volledig gerechtelijk traject wordt door ons geregeld. Er zullen wat kosten moeten worden voorgeschoten, die je bij toekenning gelukkig grotendeels kunt verhalen op de wanbetaler. Een gerechtelijk traject is het ultieme middel om je recht te krijgen en de wanbetaler te laten voelen dat je dit niet zomaar laat gaan.

Teruggebeld
worden?

Vul hieronder je naam en telefoonnummer in, dan bellen we je zo snel mogelijk terug. 

    Scroll naar boven